Yalıhüyük’te 15 Temmuz programı düzenlendi

featured

Yalıhüyük’te 15 Temmuz Programında Şehitlik ziyaret edildi Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okundu

Yalıhüyük İlçe Müftülüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Şehitlik Ziyaret edildi Merkez camiinde Mevlid-i Şerif okundu.

İlçe Kaymakamı Muhammed Sağır, Belediye Başkan vekili Süleyman Ceran ve ilçe protokolü gazi ve şehit yakınlarına ziyarette bulundu.

Akşam Cumhuriyet meydanındaki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Günün önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Muhammed Sağır;

Bundan 8 yıl önce 15 Temmuz gecesi vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren, rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, milli iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmış, yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminde canını feda eden aziz Şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum.

Aziz Milletimizin bir daha böyle bir musibet yaşamamasını ve bu yıl “Milletin Zaferi” temasıyla düzenlediğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ruhunun daim olmasını temenni ediyorum.’’dedi.

Programda Daha sonra konuşan Belediye Başkan vekili Süleyman Ceran’da 15 Temmuz gibi karanlık gecelerin yaşanmamasını milli birlik ve beraberliğin ilelebet süreceğini ifade etti.

Kuran tilaveti, şiirlerin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuşması meydanda yansıtıldı. Günün önemini belirten kısa film gösterimi düzenlendi

llçe Müftüsünün hatim duasının ardından İlçenin tüm camilerinde saat 00:00 da sela verildi..

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te 15 Temmuz programı düzenlendi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.
Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!