Yalıhüyük’te iki çiftçiye karavan ve bir çiftçiye kombine ekim makinesi hibesi

featured

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Yalıhüyük’te hayvancılıkla ile uğraşan  iki çiftçiye yüzde 70 hibeyle karavan ve bir  çiftçiye yüzde 80 hibeli kombine ekim makinası verildi.

Yalıhüyük İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü teknik personelinden alınan bilgilerde, Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ile iklimsel şoklara dayanıklılığın arttırılması, tarımsal üretimin ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesiyle çiftçilerin gelirlerinin arttırılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Proje kapsamında, karavan ile çiftçi refahını artırarak modern yetiştiriciliğin teşvik edileceğini, işgücü ve zamandan tasarruf ederek sürdürülebilir tarımın destekleneceğini belirtildi.

Karavanları ve kombine ekim makinasını teslim alan çiftçiler, “Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde bize verilen bu karavan işimi kolaylaştıracak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Çiftçilere verilen karavan ve mibzer dağıtım programına Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mevlüt Semerci, teknik personel ve karavan ve mibzer almayı hak kazanan çiftçiler katıldı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
emoji-5
Emoji
Yalıhüyük’te iki çiftçiye karavan ve bir çiftçiye kombine ekim makinesi hibesi

Bültenimize abone olun, yeni haberleri bildirelim.

Yalıhüyük hakkındaki yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlatın.
Giriş Yap

Yalıhüyük.com ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!